Raitininkų kaimo sugužėjimas 2023: bendruomenės šventė, kuri suartino žmones ir pripildė juos džiaugsmu

Raitininkų kaimo bendruomenė surengė nepaprastą šventę „Raitininkų kaimo sugužėjimas 2023”, kuri įvyko praėjusį šeštadienį, liepos 8 d., Alytaus rajone, Raitininkų kaime. Šios šventės tikslai buvo paminėti Raitininkų kaimo bendruomenės  vienerių metų gimtadienį ir kad susitiktų tie esami ir buvę kaimo gyventojai, kurie seniai nesimatė,  taip pat naujokai krašte, norintys susipažinti su kitais ir maloniai praleisti laiką, dainuojant, šokant bei žaidžiant įvairius žaidimus.

Kadangi į renginį buvo pradėta kviesti dalyvius dar praėjusiais metais, renginyje dalyvauti galėjo ne tik šiuo metu gyvenantys Raitininkų kaime, bet pavyko susiplanuoti kelionę ir žmonėms šiuo metu gyvenantiems Vilniuje, Palangoje ir užsienyje. Organizatoriai suskaičiavo, kad šventėje dalyvavo daugiau nei 100 dalyvių, kurie visi atvyko į šventę su didžiule entuziazmo doze.

Šventę puikiai vedė Stasė Bingelienė, kuriai pavyko sužadinti dalyvių entuziazmą ir suteikti jaukią, šeimynišką atmosferą. Renginio atidarymo kalbą pasakė bendruomenės valdybos narys Juozas Drobnys, kuris pabrėžė šios šventės svarbą bendruomenei ir padėkojo visiems, kurie prisidėjo prie jos organizavimo. Renginio metu buvo galima pamatyti įvairių svečių, tarp jų  LR Seimo narys Juozas Baublys, Alytaus rajono savivaldybės merės pavaduotojas Aurimas Truncė, Alytaus rajono savivaldybės Tarybos nariai Deimantė Jurčiukonytė, Justas Truncė ir Marius Mickevičius, Raitininkų seniūnas Arūnas Laukaitis bei Makniūnų sodžiaus bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė su bendruomenės nariais.

Renginio metu dalyvavo ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Zita Sadauskienė. Ji pasidalino naudinga informacija apie tai, kaip kaime organizuoti saugią kaimynystę bei kvietė žmones susipažinti su jų veikla. Pareigūnėms žmonės galėjo užduoti rūpimus klausimus, o kartu su vaikų mėgstamu herojumi Amsiu vaikai žaidė prevencinius žaidimus apie saugų elgesį gatvėse.

Be to, šventėje vyko įvairūs muzikiniai pasirodymai. Koncertinės programos pradžioje šoko ir dainavo Raitininkų kaimo mergaitės: Ugnė Riabinina,  Eglė Sakalauskaitė, Gabija Jurkšaitė,  Justė Dereškevičiūtė,  Inga Dereškevičiūtė, o Liepa Jankauskaitė dar ir paskambino kanklėmis. Iš gretimų Maknkūnų atvykęs Motiejus Kazabuckas pagrojo armonika. Alytaus ansamblis „Romansas”, kuriam vadovauja Danutė Bačinskienė iš Novasodų kaimo, pasirodė su savo programa. Taip pat koncertavo duetas „Romantikai” su Asta Katauskaitė ir Arūnu Zeziulevičiumi, kurį taipogi sieja dižiulis ryšys su Raitininkų kaimu. Visi šie dainininkai ir muzikantai dovanodami savo muzikinius pasirodymus sukėlė didžiulį susižavėjimą ir džiaugsmą tarp šventės dalyvių.

Šventės metu buvo pradėta nauja tradicija – pasveikinti šiemet jubiliejus atšventę bendruomenės nariai. Džiaugsmą patyrė vaikai, galėdami šokinėti didžiuliame batute. Renginio dalyviai turėjo progą grožėtis ne tik autentiška sodyba, bet ir Alytaus kraštotyros muziejaus muziejininko Artūro Balčiūno parengta paroda „Makniūnų dvaras. Senų fotografijų ciklas”.

Visą šventę organizavo Raitininkų kaimo bendruomenė su savo nariais, kurie aktyviai dalyvavo organizacijoje, skiriant savo laiką, pastangas ir savo lėšas. Be bendruomenės, prie šventės prisidėjo Raitininkų seniūnija, Alytaus miesto bendruomenės centras, Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, Makniūnų sodžiaus ir Ryliškių kaimo bendruomenės,  VšĮ „Gerumo skraistė” ir visi kiti šventės dalyviai.

Šventė „Raitininkų kaimo sugužėjimas 2023” tapo puikiu būdu suartinti Raitininkų kaimo bendruomenės narius ir sujungti juos per gražias akimirkas. Bendruomenė tikisi, kad ateityje bus dar daugiau tokių puikių renginių, kurie padės stiprinti bendruomenės ryšius ir skatins draugišką bei aktyvų gyvenimą.

Fotografijos: Ievos Drobnytės, Monikos Kazabuckaitės ir Manto Pečiulio.