Mūsų bendruomenės komanda dalyvavo protmūšyje

Makniūnuose vasario 12 dieną vyko „Protmūšis Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai” paminėti. Protmūšį organizavo Alytaus rajono savivaldybės Raitininkų seniūnija, Alytaus rajono Viešosios bibliotekos Makniūnų ir Ryliškių filialai, bei Raitininkų seniūnijos krašto muziejus.
Protmūšyje dalyvavo dešimt komandų: „Vieciniai”, „Pamiškės šeimyna”, „Pamislinkim”, „Makniūnų sodžius”, „Ryliškių bendruomenė”, komanda iš Venciūnų „Dzingu lingu”, Perkūnkalnio bendruomenės komanda „Griaustinis”, bei dvi komandos iš Alytaus – „Protrūkis”, „Sofranai” ir mūsų bendruomenę atstovavusi komanda „Raiteliai ir Raitelės”.
Renginio pradžioje eilėraščius skirtus Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai skaitė trečios klasės moksleivė Kamilė Baranauskaitė. Susirinkusius pasveikino šiam žaidimui klausimus galvoję Raitininkų seniūnas Arūnas Laukaitis, bibliotekininkės Berūta Sadauskienė ir Danguolė Baranauskienė, bei žaidimą vedęs Juozas Adomaitis.
Žaidimą sudarė keturi turai. Kiekvienas turas po dešimt klausimų, susijusių su Lietuvos nepriklausomybės aktu, signatarais ir Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos įvykiais. Komandos „Protrūkis” ir „Dzingu lingu”, „Griaustinis” ir „Sofranai” surinko vienodai taškų, todėl organizatoriams to nesitikėjus iš anksto teko pasitelkti papildomą turą. Papildomas turas lėmė , kad ketvirtoji vieta atiteko komandai „Dzingu lingu”, o trečioji komandai „Protrūkis” tačiau kam atiteks pirmoji ir antroji vietos nepavyko išsiaiškinti, kadangi dvi komandos „Sofranai” ir „Griaustinis” buvo surinkusios vienodą taškų skaičių. Tad buvo pasitelkti „burtai”: komandos pasirinko monetos pusę ir Raitininkų seniūnijos seniūno Arūno Laukaičio mesta moneta nulėmė, kad komanda „Griaustinis” užima antrą vietą, o komanda „Sofranai” pirmą.